8 mars 2011

Hot Tub Time Machine (2010)

Originaltitel: Hot Tub Time Machine
USA/Färg/101 min

Regisserad av Steve Pink
Skriven av Josh Heald, Sean Anders och John Morris
Medverkande: John Cusack, Clark Duke, Craig Robinson, Rob Corddry, Sebastian Stan, Lyndsy Fonseca m.fl.

ÅTERIGEN RECENSERAR MOVIE BURGER
en snuskfilm och det måste man bara älska. Nästa man till rakning är Hot Tub Time Machine, en avsevärt okänd film om man tittar på den stora marknad det ändå finns för den här typen av film. Den är nämligen full med bröst, sex, sprit och knark, något som man tror borde passa American Pie (1999)-generationen.

Hot Tub Time Machine handlar om ett gäng medelålders män som bestämmer sig för att åka tillbaka till den skidort de jämt besökte som unga, efter att en av dem överlevt ett antaget självmordsförsök. Med följer även systersonen till en av dem och han känner givetvis genast att han inte passar in i denna hop av vuxna män, som i sitt möte plötsligt transformeras till pubertala skojare. Till sin förfäran upptäcker de att skidorten som brukade vara så populär numera är nästan helt död. De bestämmer sig dock ändå för att ta in på samma gamla hotell, i samma gamla rum och ta ett dopp i den hot tub som finns anslutet till rummet. På grund av överdrivet intag alkohol, förvandlas en virrig kväll med brudar och en stor björn till en fruktansvärd morgon. De går ur poolen och ska ut och åka skidor. Plötsligt märker de att allt ser annorlunda ut. Såväl människor som miljö känns aningen daterade, tills de inser att de är tillbaka i 1980-talet. Deras hot tub är en tidsmaskin.

Som ni märker finns det ju ingen verklighetsanknytning, men här finner regissören Steve Pink och manusförfattarna tillräckligt med spelrum för att proppa in så mycket tuttar, snusk och öl som möjligt. Det blir ju en skrattfest för tonåringar och vuxna med de pubertala tankegångarna vid liv, men jag insåg ganska snabbt att det var ett dumt filmval tillsammans med mina föräldrar. Filmen var dock stundtals väldigt rolig och Rob Corddrys groteska karaktär Lou skapar flera skratt, även om många är i rent äckel.

Hot Tub Time Machine är en festlig film som innehåller det mesta för en ganska IQ-befriad filmkväll. Med Chevy Chase i en liten roll blir allt dessutom ännu bättre. Omslaget talar ju för produkten i detta fall, detta är inget mästerverk, men för den som inte är kräsmagad och för den som tillåter sig själv att vara lite sådär barnsligt omogen ibland, blir ändå Hot Tub Time Machine en väldigt rolig film, sådär på fredagskvällen. 3/5

Inga kommentarer: