20 april 2007

Epic Movie

Originaltitel: Epic Movie
USA 2007

Regisserad av Jason Friedberg och Aaron Seltzer
Skriven av Jason Friedberg och Aaron Seltzer
Skådespelare: Kal Penn, Adam Campbell, Jennifer Coolidge, Jayma Mays, Faune A Chambers m.fl.

Vad ska man då säga om den här filmen? Den har blivit rejält dränkt med dålig kritik och dåliga kommentar, ja, förutom de finniga fjortisarna som rankar Scary Movie som den bästa filmen någonsin. Ja, förutom de där fjortisarna! Den här filmen förtjänar all den dåliga kritik den kan få, på alla håll och kanter. För att inte verka alltför negativ (vilket är väldigt svårt då man tänker tanken att producenter i Hollywood låter folk spendera massa pengar på sånt här) så ska jag festligt nog berätta vilka positiva saker som finns med den här filmen.

Den första saken talar jag, som man, ut. Det är då brudarna, ja, den här filmen visar faktiskt en fullt naken kvinna, fullt explicit exponerat springa ut ur en garderob. Sen följer ju en hel del annat sexistiskt material med tjejer som ser bra ut, men det är faktiskt mer sorgligt än bra. Sen kommer snubben som spelar Ashton Kutcher från TV-tramset "Punk'd" och han som nästan på
pricken spelar Johnny Depps Jack Sparrow. I filmen heter denna karaktär Jack Swallows ("Jack Sväljer". Kan ni gissa er till vilket koncept de menar?) och det är ju inte alls kul, nej. Sen har vi den onekligen perfekta scenografin. Typerna i detta område har verkligen fångat den där känslan man har från dessa filmer de så tråkigt parodierar i denna film. Sådär... Då kom vi till fyra saker. Brudarna, Ashton, Swallows, scenografin. Hoppas du tagit med dig mycket läsk och popcorn. Nu kan skiten börja.

Vi får följa fyra föräldralösa människor, allt för att försöka få ihop en någorlunda historia i filmen. Vi ser en kvinna som jobbar på ett museum, en grabb som sitter på ett föräldrahem i Mexico, en spellevink som blir mobbad i en viss mutanthögskola och blir kär i den "blåa" Carmen Electras roll och en tjej som får problem med ett gäng ormar på ett flygplan.

Alla de där typernas härkomst driver med någon slags film och såklart tror typerna bakom den här filmen att allt blir roligare om man tar några som ser ut som de i filmerna de parodierar. För att nämna några exempel, Jack Black och Samuel L Jackson.

De "skämtet" som är med i den här filmen är antingen omogna, lama, översexistiska eller något obeskrivligt ord som kan beskrivas som "en skrattfest för de med dålig humor". Den här filmen utger sig dessutom för att vara satir, som bara drar ner på värdet.

Att skämta om en avkomma från en människopappa och en getmamma, avföringsätande eller eviga slag mot mannens kronjuveler, så vet man faktiskt inte riktigt vart man hamnat. Den här filmen bär i och för sig med sig ett dolt budskap som jag näst intill vet att regissörerna inte tänkte på: ge aldrig upp. För skämtena i den här filmen är så dåliga och så kassa, men filmen ger aldrig upp utan kör om och kör om dröser med osmakliga "skämt" utan någon som helst charm. Det som är ännu mer obegripligt är att Hollywoodproducenterna låter folk göra sådant här dyrt nonsens, det kostar bara och tillför ingen nytta alls.

Rankningen 2/10 på
WWW.IMDB.COM hoppas jag säger tillräckligt. Om inte, strunta i problemet. Se i varje fall inte den här dyngan. Din mamma och pappa lär bli ledsna då du fått hjärnskador efter de repeterande töntiga skämten och jag lovar: sådana här filmer blir man bara dummare av. Det är inte så att du skrattar åt filmen eller så. Du blir bara dummare och får jag fråga: vem vill bli dum om man ändå inte kan skratta på vägen till dumhet?

Jag såg ett inslag på nyheterna en dag om att Hollywood börjar få det kärvt med stålarna, i amerikanska filmbolags ram mätt och tyvärr är jag inte förvånad.

· (OCH NU ÄR JAG SNÄLL)

1 kommentar:

batti sa...

Word!

Jag måste säga att jag blev förvånad över hur något kunde vara så här dåligt. 2 Fast 2 Furious är mästerverk i jämförelse. Scary Movie och American Pie 3 är humoristika klassiker i jämförelse. Detta är faktiskt så dåligt att jag baxnar...

Ha en bra dag!