10 augusti 2010

Bröderna Gogola i Los Angeles, dag 25

IGÅR kom jag och min familj hem från en liten tripp till San Diego. Det var mycket kul och vi hann besöka San Diego Zoo, ett av världens största zoon, med deras beryktade jättepandor.

Idag spelade vi in den andra och sista kortfilmen. Den får vara max fem minuter och för att få så mycket som möjligt filmat, krävdes det att vi arbetade i högt tempo. Jag hade drygt 10 olika scener och ett flertal tagningar, men det gick bra. Tyvärr gick kameraassistenten med filmrullen i solsken, så vi är fortfarande osäkra om en del av rullen blivit exponerad av solen. Sedan var vi ganska nära att förlora andra rullen, men allt löste sig och gick ack, så bra, så det var inga problem. Tillsammans med ett bra arbetslag, skådespelare och lärarassistent, gick allt som smort.

Filminspelning är väldigt kul och väldigt uttröttande. Även om våra inspelningar knappast är av äkta Hollywood-klass, är det sannerligen inte så glamoröst och lätt som det framställs. Det tål dock att sägas att det är kul och det är nog som allra, allra roligast när man i slutet sitter där, i Universal Studios filmvisningsrum, och får se på sitt eget verk uppe på vita duken. Vare sig det är för två timmar eller bara för några futtiga minuter, är det just den stunden som är något alldeles, alldeles speciellt. När det går upp för en att det faktiskt, i slutändan, var mödan värt. Nåväl, hörs med er.

Detta inlägg finns även tillgängligt här.

Inga kommentarer: