29 juli 2010

Bröderna Gogola i Los Angeles, dag 14

EFTERSOM GÅRDAGEN var så slitsam, blev det tyvärr inget inlägg. Det är, som sagt, ett väldigt intensivt program, där vi fått pitcha idéer inför gruppen och testat på kamerornas olika funktioner. Idag var vi på Universal Studios bakgård, mer specifikt i en studio som skulle föreställa ett New York-aktigt litet centrum, samma ställe där den berömda bilscenen spelades in i Tillbaka till framtiden (1985), innan hela stället brann ner för drygt två år sedan. Studion vi spelade in i var, således, ganska ny. Vi fick testa på att ändra exponering och fokus, såväl som att byta linser. Det är dock bara en liten del av all den kunskap man måste ta del av, för att fatta hur en sån här kamera fungerar. När man jämför med en enkel videokamera, är det ett evigt fix att få igång en filmkamera. Filmkameran är mer av en riktig maskin, än vad videokameran är. Även om videokamera givetvis är mycket enklare, så är det väldigt användbart att kunna grunderna.

Efter en lång lektion på bakgården, hade vi lektioner med tidigare nämnda Ron Stacker Thompson och Nick Sivakumaran, men även redigeringslektioner med ej tidigare nämnda Tim Greenwood (som tidigare medverkat i produktioner av Forrest Gump (1993) och Jurassic Park (1994). Även om jag har ganska stor erfarenhet av redigering och vi ännu enbart hunnit med självaste grunderna, så är det roande och lärorikt, då jag inte använt Final Cut tidigare. Hursomhelst var det en härlig dag med gänget och imorgon lär det bli ännu roligare (och antagligen ännu mer ansträngande). Det är nämligen då vi har casting och väljer vilka skådespelare vi är intresserade av att ha i den första kortfilmen vi gör. Det innebär alltså en heldag, från 09:00 till 21:00. Det blir nog kul. Nåväl, mer om det sen.

Detta inlägg finns även tillgängligt här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fyfan va coolt! Snacka om att jag önskar att jag kunde hänga med. Kommer ni kunna lägga upp nåt klipp på youtube eller facebook sen?

Ha en bra fortsättning, guys!
/Anders