13 december 2010

Miss March (2009)

Originaltitel: Miss March
USA/Färg/90 min

Regisserad av Zach Cregger och Trevor Moore
Skriven av Zach Cregger, Trevor Moore, Dennis Haggerty, Ryan Homchick och Thomas Mimms
Medverkande: Zach Cregger, Trevor Moore, Raquel Alessi, Molly Stanton, Craig Robinson, Hugh M. Hefner m.fl.

VISSA FILMER vet man egentligen direkt att man inte har något cineastiskt mästerverk att se fram emot, men som min gode vän Per sade, så kan hyfsat enkla komedier faktiskt vara "riktigt nice" ibland. Det håller jag med om.

Miss March (2009) är, såsom omslaget talar om för oss, en typisk sexkomedi, i 2000-talets anda. Vågade skämt och osmakligheter brottas mot varandra och blir till en hyfsad, ibland kass, komedi. I detta fall, har vi dock två favoriter vid rodret, nämligen Whitest Kids U' Knows bästa medlemmar Trevor Moore och Zach Gregger (då de andra tyvärr inte riktigt besitter samma talang som dessa två). För de som är hyfsat bekanta med Whitest Kids U' Know, så vet ni nog att man kan räkna med en hel del osmakliga skämt. Vi känner ofta av det och ibland är det på gränsen till att det blir för mycket, men det är gjort med sådan skämtsam oseriositet, att man oftast inte blir chockerad och börjar bry sig.

Det tråkiga med att recensera en film som denna, är ju att det tyvärr finns mycket att säga. Miss March är en rolig film och är man en beundrare av såväl sexkomedier, som Whitest Kids U' Know, så är det ju självklart att man ska se filmen. Dock kan man inte räkna med mycket mer än skratt, eftersom skämten ju är så oseriösa och knappast ger ett seriöst intryck av hela filmen.

Med Miss March kan du räkna med humor som, ja, är oseriös, och ibland tenderar att gå lite över gränsen. Har du dock det pubertala sinnet i behåll och tar saker med en klackspark, så lär filmen bara bli en rolig komedi, som handen i handsken en hjärndöd filmkväll med chips och läsk. Den gör vad den uttalar sig för att göra: få en att skratta. Duktiga komiker, blaj, snygga tjejer och Hugh Hefner och hans Playboy Mansion gör Miss March till en hisnande, rolig komedi, om känslan av att bli lämnad och styrkan av kärlek, fast, ja, med diverse kroppsvätskor och explosioner vid sidan om. 2½/5

Inga kommentarer: